I tak si představujeme aktivní a spokojené město pro všechny.

30.09.2014 13:08

Rozkvetlé slunečnice, podzimní zahradní květiny, padající listí a padající ořechy se stromů to vše byl pohled na osadu č. 17. Českého zahrádkářského svazu v Karviné - Novém Městě. V klubovně se sešli členové a jejich přátelé na kulturně společenskou akci s názvem „Vinobraní“, si společně chtěli zhodnotit svůj zahrádkářský rok . Při bilancování a vzpomínání zhodnotili úspěchy, ale i problémy stočlenného kolektivu zahrádkářů. Úspěchy v pěstitelské práci však byly někdy doprovázeny zklamáním a hněvem, to když zjistili, že krádeže a vandalství ničí vynaloženou práci. Smutný pohled byl nad otevřeným skleníkem , kde byly ukradeny všechny železné tyčky a vzrostlé sazenice rajských jablíček ležely polámané na zemi. Proto jsme s vděčností přijali zprávu o schválené vyhlášce městského zastupitelstva k zákazu prodeje železného šrotu do Sběrných surovin.

Další potěšitelná zpráva je i ta skutečnost, že naší členové aktivně pracují v městském zastupitelstvu a mají možnost ovlivňovat péči o přírodu, o stavu životního prostředí a udržení pořádku v našem městě. Jsme také rádi, že na informačních stojanech ve městě, jsou vidět tváře našich členů – zahrádkářů, jak jsou navrhováni do funkcí v zastupitelstvech i ve funkci senátora.

A tak jsme si v sobotu, v příjemném rodinném prostředí naší klubovny, zazpívali, zatančili a zavzpomínali na celoroční práci a zábavu. Bylo to vzpomínání, například na další akce, jako je kácení májky a jiné. U těchto příležitostí se potkávají děti a vnuci našich členů a kamarádů a například letos se potkala čtyřletá Adélka s dvouletou Viktorkou, která nám řekla, že už se zase těší, až ji dědeček (kandidát na senátora) vypěstuje sladký zelený hrášek.

I takové zdánlivé maličkosti považujeme za Aktivní a spokojené město pro všechny občany.

 

Anna Martinková